Setkání 2008

Členové Zeměpisné společnosti se podíleli na přípravě letošního ročníku akce Setkání. Více o ní se dozvíte v následující zprávě.

O víkendu 12. – 14. září proběhlo na základně YMCA ve Veverské Bítýšce poblíž Brna setkání vedoucích a instruktorů brněnských oddílů PTO. V rámci této akce sdíleli své zkušenosti a vzájemně se vzdělávali. Jednotlivé dílny byly vedeny profesionálními lektory i nadšenými znalci.

Po krátké přetržce se znovu obnovila tradice setkávání brněnských pionýrů, kteří ve svých PTO vedou děti. Zakončení léta a zahájení nového oddílového roku proběhlo na základně YMCA ve Veverské Bítýšce, kde téměř stovka účastníků trávila svůj čas rozličnými dílnami, diskusemi a praktickými zkouškami. Načerpali tak cenné zkušenosti z různých oblastí
lidského vědění, které jim mohou být nápomocny při práci s dětmi v oddílech. Jako pár příkladů je možno uvést kurz pořádaný vodními záchranáři v praktické první pomoci, diskuse o ekologické výchově v oddíle, nebo třeba rady a tipy na tvorbu oddílových stránek… více na Dobrém oddíle.

Související články: